TÉMÁK, Kategóriák

Amit tudnia kell a húgyhólyagrákról

567
HOZZÁSZÓLÁS:

Sejtelfajulások képződnek, elsősorban egyesével vagy fészkekben, a hólyagnyálkahártya belső falán. Ez amellett szól, hogy a kialakulás fö okai a vizeletben lévő károsító anyagok.hugyholyag-hugyuti-fertozesek-04

Amíg ezek a daganatos fészkek csak felületesen növekszenek addig nagyobb műtét végzése nélkül uralhatóak. Miután az apró rákfészkeket, vagy az ezt megelőző elváltozásokat könnyen el lehet nézni, ezért az első évben gyakran fordul elő ismételt daganatképződés. Ennek megakadályozására vagy késleltetésére a hólyagot hosszú ideig rendszeresen átöblítik cytostatikummal vagy immunmodulátorral. Ha a daganat már áttörte a hólyag falát (Invazív karcinóma), akkor radikális műtétet kell végezni.

A betegség gyakorisága: 100 000 ember közül évente mintegy 20 betegszik meg, többnyire 60-70 év között. A férfiak gyakrabban érintettek, mint a nők.

Figyelmeztető jelek

A korai tünetek banális hólyaggyulladáshoz hasonlítanak.

Gyakori vizelési kényszer, vizeléskor jelentkező fájdalom, vagy vér a vizeletben indok az urológiai vizsgálatra. A korai felismerés hólyagtükrözéssel lehetséges, ha a panaszokat és a figyelmeztető jeleket időben figyelembe veszik.

Kockázati tényezők

Elősegíti a megbetegedést a dohányzás és az extrém kávéfogyasztás. Veszélyeztetettek a festék-, gumi- vagy bőrgyárak munkásai; a városlakók is gyakrabban betegszenek meg.

Hogyan kezelhető?

Ha a nővedékek felületesek, akkor elektroresectióval vaporizálhatók és eltávolíthatók. A photodynamlás vagy a lézerkezelés éppúgy lehetséges, mint az elektrokémiai kezelés. Ez után a beavatkozás után recidíva profilaxis következik hólyagöblítésekkel, egyébként 3-ból 2 betegnek 5 éven belül kiújul a betegsége.

Az öblítésre megfelelnek a cytostatikumok vagy a tuberkulózis oltóanyaga, a BOG. Egyik eljárás sem mentes a mellékhatásoktól. A tanulmányok során egyes klinikák és orvosok alkalmazzák a kaliforniai csészecsiga kivonatát (Immucothel®). Ez a szer éppen olyan hatásosnak látszik és jobban elviselhető.

Előrehaladott betegség esetén a hólyagot el lehet részlegesen vagy teljesen távolítani és egy béldarabbal pótolni. A kemo- és a sugárkezelés pallíatív lehetőséget biztosít.

Immunkezelés: a hólyagöblitések hatékonyságát vitaminokkal erősítik, mindenekelőtt gyökfogókkal. Amerikai orvosok nagy dózisú napi 80 000 lE A-vitamin-, 2 g C-vitamin-, 800 mg E-vitamin-, valamint B-vitamin- és cinkkezeléssel a visszaesések felére csökkenését érték el. Az általános Immunkezelés kiegészítő védelmet kinál.

Életmód: a vizelettel a hólyagba jutó károsító és ingeranyagok kerülése ajánlott, valamint sokat kell inni!

567
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]